Karakuş Tatlısı

Karakuş Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 adet yumurta Bir tutam tuz
Yeteri kadar su

İçi için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tozşeker

Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker
Üç buçuk su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta un, yumurta ve tuzu karıştırıp, azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru oklava yardımı ile açın. Ayrı bir kapta ceviz, tarçın ve tozşekeri karıştırıp açtığınız yufkanın üzerine serpin. Oklavayı hamurun kenarına koyup hamuru rulo şeklinde sarın. Oklavayı çıkarıp hamuru dilimleyin. Kızgın yağda iki taraflı kızartın. Pişirdiğiniz hamurları önceden hazırladığınız şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekince çıkarıp servis yapın.
BİZE ULAŞIN