MALZEMELER
150 gram kaymak
1 su bardağı + yarım çay bardağı un
Bir tutam tuz
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Yarım limonun suyu
Süslemek için:
Hindistan cevizi, kavrulmuş dolmalık fıstık veya kaju
KAYMAĞI bir tencereye alıp, üzerine un ve tuzu ilave edin. Tahta bir kaşıkla, un hafif pembeleşene kadar kavurun. Küçük kalıplara paylaştırın ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 5 dakika pişirin (un önceden kavrulduğu için fazla pişirmemek gerekiyor). Şerbeti için bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynatarak, ocaktan alın. Kalıptaki sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Buzdolabında 1 saat bekletip, kalıptan çıkarın. Hindistan cevizi, kavrulmuş dolmalık fıstık veya kaju ile süsleyip, servis yapın.