Sofra

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram kaymak
    1 adet ekmek kadayıfı
    5 su bardağı sıcak su
    2 kg toz şeker
    5 su bardağı soğuk su
    Yarım limonun suyu
    Süslemek için:
    File antep fıstığı
Ekmek kadayıfını kendinden büyük bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Ayrı bir yerde toz şeker ve 5 su bardağı soğuk suyu bir taşım kaynatın. Daha sonra ekmek kadayıfının üzerine şerbeti gezdirin. Tepsiyi ocağa oturtup, ara sıra çevirerek ağır ateşte pişirin. Pişirme sırasında tepsinin yanlarında biriken şerbeti ara ara tatlının üzerine gezdirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip, üzerlerine kaymak yerleştirin. File antep fıstığı serpip servis yapın.