Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram kestane püresi
    1 su bardağı galeta unu
    1 kahve fincanı pudra şekeri
    2-3 çorba kaşığı krema
    10-12 adet kestane şekeri
    100 gram damla çikolata

    Kestane şekeri için:
    10-12 adet kestane
    Beş buçuk su bardağı su
    Bir buçuk su bardağı
    toz şeker
    1 çay kaşığı vanilya

    Süslemek için:
    Renkli pasta şekeri
Kestane şekerini hazırlamak için kestanelerin kabuklarını soyun. Üç buçuk su bardağı suyu tencereye alıp, kestaneleri ekleyin. Kısık ateşte, kestanenin ince kabukları yumuşayana dek pişirin. Suyunu süzüp, kabuklarını temizleyin. Ayrı bir yerde toz şeker ve kalan suyu orta hararetli ocakta, toz şeker eriyene dek kaynatın. Ocağın altını kısıp kestaneleri ilave edin ve yaklaşık 2 saat pişirin. Ocaktan alıp, 1 gün dinlendirin. Daha sonra tencereyi ocağa oturtup, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Vanilya ekleyip, hafifçe karıştırın. Kestaneleri şerbetten alıp, düz bir tabağa yerleştirin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde kestane püresi, galeta unu, pudra şekeri, krema ve damla çikolatayı kıvamlı bir hal alana dek yoğurun. Küçük mandalina ebadında parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını açıp, kestane şekerlerini içlerine yerleştirin. Renkli pasta şekerlerine bulayıp servis yapın.