Limonlu İrmik Helvası

Limonlu İrmik Helvası
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 su bardağı irmik

2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

2-3 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı süt,

1 su bardağı su

YAPILIŞI

Tereyağı ve sıvıyağı geniş bir tencereye alın. Yağ ısınınca içine dolmalık fıstığı ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun. Ocağı kısıp tencereye irmiği ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. İrmiğin rengi değiştikten sonra limon kabuğu rendesini ilave edin. Limon kokusu geçtikten sonra tozşekeri ekleyip karıştırın. Ardından oda sıcaklığındaki süt ve suyu ilave edip karıştırın. Ara ara karıştırarak suyunu çektirin. Suyunu tamamen çeken helvayı ocaktan alın ve kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlenen ve ılınan helvayı dilerseniz kaşıkla, dilerseniz kaseyle veya kahve fincanıyla şekillendirip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Limon satın alırken kabuğunun sert, aynı zamanda parlak olmasına dikkat edin.
BİZE ULAŞIN