Lor tatlısı

Lor tatlısı
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

250 gram tuzsuz lor peyniri

2 adet yumurta

120 gram un

150 gram irmik

1 paket kabartma tozu

1 adet limon



ŞERBETİ İÇİN:



1 litre su

1 kg toz şeker

2-3 damla limon suyu



SUNUMU İÇİN:


Antep fıstığı ve dilimlenmiş kaymak

YAPILIŞI

Şerbeti için su ve toz şekeri derin bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Tatlı hamuru için peyniri ufalayarak geniş bir kaba alın. Yumurta, un, irmik, kabartma tozu, 1 adet limonun kabuğu ve suyunu ekleyip yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve hafifçe üzerine bastırarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilimlenmiş kaymağın üzerine koyup Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Öneri

Tatlı hamurunu hazırladıktan sonra dilediğiniz şekilde kalıplara yerleştirerek de pişirebilirsiniz.

SON DAKİKA