Sofra

ELİF KORKMAZEL

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı mısır unu
    1 çay bardağı konserve tane mısır
    4 adet yumurta
    Bir buçuk çay bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

    Şerbeti için:
    2 su bardağı toz şeker
    İki buçuk su bardağı su
    Yarım limonun suyu

    Üzerine:
    Hindistan cevizi, mısır
Yumurtaları bir buçuk çay bardağı toz şekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta büyüklükte bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın ve üzerine mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip, üzerini hindistan cevizi ve mısırla süsleyerek, servis yapın.