Narenciyeli Kalburabastı

Narenciyeli Kalburabastı
  • 9 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kurban Bayramı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 su bardağı un



1 su bardağı irmik



1 paket kabartma tozu



2 çorba kaşığı yoğurt



1 adet yumurta



250 gram oda sıcaklığında tereyağı



1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi



3 çorba kaşığı ev yapımı portakal kabuğu şekerlemesi



Şerbet için :



2.5 su bardağı tozşeker



2.5 su bardağı su



1/2 su bardağı portakal suyu



3 çorba kaşığı limon suy


YAPILIŞI

Şerbet için limon suyu hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye alıp karıştırın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin ve sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Un, irmik ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta ve tereyağı ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve bastırarak yassılaştırdıktan sonra kalburabastı kalıbına (yoksa rende veya metal süzgece) bastırıp iz çıkarın.Ortası boş kalan hamurların içine iri çekilmiş ceviz ve portakal şekerlemesi koyarak hamurları kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralarında 2-3 cm boşluk kalacak şekilde dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalburabastının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Biraz dinlendirip, şerbetini çektikten sonra servis yapın.

PÜF NOKTASI

Eğer evinizde orijinal kalburabastı kalıbı yoksa, hamura sıradan bir rende kullanarak da şekil verebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN