Sofra

10 Porsiyon

MALZEMELER

    250 gram tereyağı
    4 veya 5 su bardağı un
    1'er çay bardağı tahin ve yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

    Şerbeti için:
    2 su bardağı su
    2 su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı pekmez

Eritilmiş tereyağı, un, tahin, yoğurt ve kabartma tozunu yoğurma kabının içine alıp, kulak memesinden sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.

Daha sonra içine cevizi ilave edip, bir miktar daha yoğurduktan sonra fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı 3cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayan şerbete pekmezi ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirin.