MALZEMELER
1 adet yumurta
Üç buçuk çorba kaşığı sirke
Üç buçuk çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Süslemek için:
Kıyılmış fındık
Yumurta, sirke, sıvı yağ, karbonat ve unu derin bir kaba alarak iyice yoğurun. Tezgahı unlayarak hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla fazla inceltmeden düzleştirin. Daha sonra rulet yardımıyla dilediğiniz şekilde kesin. Sıvı yağı geniş bir tencereye alarak kızdırın. İçine hamurları atıp kızartın. Toz şeker ve suyu kaynatıp şerbet haline getirin. Kızarttığınız hamurları sıvı yağdan alarak şerbete atın. 5-10 dakika tencerenin içinde bekletin. Çıkardığınızda servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış fındığı serperek servis yapın.