Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynatıp, soğumaya bırakın. Derin bir kasenin içinde sıvı yağ, eritilmiş margarin ve portakal suyunu karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı önce avucunuzun içinde yuvarlayıp daha sonra yassıltarak elips şekli verin. Orta-sına cevizleri dizip, hamurun karşılıklı iki kenarına 3 eşit şekilde kesin. Kesilmiş kenarları çapraz şekilde kapatarak örgü biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.