Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı buğday nişastası
    2 su bardağı üzüm pekmezi
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (içine koymak için)
    Ceviz iriliğinde margarin
    1 su bardağı ince dövülmüş ceviz (helvayı bulamak için)
Tencereye nişastayı alıp, azar azar 2 su bardağı üzüm pekmezini ekleyin ve karıştırın. Tencereyi orta hararette ateşin üzerine koyup, karıştırarak pişirin. Helva tencerenin içinde kendiliğinden dönmeye başladığı zaman (hiç tencereye yapışmayacak şekilde), ceviz iriliğinde margarini helvanın altına koyup çevirin. İri dövülmüş cevizi ekleyin. 2 dakika daha çevirip, ateşin altını kapatın. Helvanın ısısı elinizin dayanabileceği duruma gelince elinizi suya batırarak helvadan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın ve dilediğiniz şekli verin. Sonra bu parçaları ince kıyılmış cevize bulayıp servis yapın.