Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 çay bardağı kavrulmuş susam
    1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    1 tatlı kaşığı tarçın
    Yarım paket hazır baklava yufkası
    250 gram margarin veya tereyağı
    Şerbet için: 2 su bardağı su
    2 su bardağı üzüm pekmezi
    1 çay bardağı toz şeker
    Üzerine: Fındık
Bir kaba susam, ceviz içi ve tarçın koyup, karıştırın. Yufkanın bir parçasını yayın. İkiye katlayın ve susamlı karışımdan üzerine hafifçe serpin. Üzerine eritilmiş margarin veya tereyağı gezdirin ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Daha sonra rulo yapılan yufkaları 2 veya 3 parmak eninde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin. Üzerine kalan eritilmiş margarini gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada bir tencereye pekmez, su ve toz şekeri koyun. 5 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Hafifçe ılıtın. Fırından alınan tatlıyı soğutun. Ilık şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. Üzerine kağıt havlu örtüp, 2 saat beklettikten sonra, kıyılmış fındıkla süsleyip, servis yapın.