Poğaça Tatlısı

Poğaça Tatlısı
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Şeker Bayramı, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı su
2 adet yumurta
750 gram margarin
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı tuz
1 kg un
İçine: 4 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağından az tozşeker
Şerbeti için: 1 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Üzerine:
Yarım su bardağı toz antepfıstığı

YAPILIŞI

Suyu geniş bir kaba alıp yumurta, limon tuzu, tuz ve yağla karıştırın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp 5 mm kalınlığında açın. Yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin. İçi için ceviz ve tozşekeri karıştırın. Karışımdan kestiğiniz hamurların içine koyun. Yarım ay şeklinde katlayın. Kenarlarını içe doğru kıvırın. Dilerseniz çatalla şekillendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için, su ve tozşekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Şerbet
sıcakken soğuyan tatlıların üzerine gezdirin. Ilındıktan sonra toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN