Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram milföy hamuru (yaklaşık 8 yaprak)
    1 su bardağı toz badem
    4 çorba kaşığı toz şeker
    2 adet yumurtanın akı
    İnce çekilmiş antep fıstığı
    Şurubu için: 6 kahve fincanı toz şeker
    4 çay bardağı su
    1 adet limon
Derin bir kapta toz bademi, şekeri ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında inceltip hazırladığınız bademli karışımı arasına yayın ve rulo şeklinde katlayın. Hazırladığınız ruloları bir kenarda 45 dakika dinlenmeye bırakın. Diğer yanda şurup için; suyu, toz şekeri ve bir adet limonun suyunu bir kapta kaynatın. Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını küçük dilimler halinde kesip orta derecedeki ısıda yaklaşık 40 dakika üzerleri iyice kızarana dek pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine şurubunu dökerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyin.