Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet büyük boy şeftali

    5 adet yumurta

    Yarım su bardağı tozşeker

    Yarım Türk kahvesi fincanı eritilmiş

    tereyağı

    Bir buçuk Türk kahvesi fincanı irmik

    1 paket kabartma tozu

    Bir buçuk Türk kahvesi fincanı un

    Şerbeti için: İki buçuk su bardağı tozşeker

    2 su bardağı su,

    3-4 damla limon suyu

    Servis için: Kaymak

Revani için yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserle 3-4 dakika çırpın. Tereyağı ve irmik ilave edip, çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve un ekledikten sonra tüm malzeme özleşene kadar 1-2 dakika daha çırpın. En son kabukları soyulup, küp doğranmış şeftaliyi katıp, şöyle bir karıştırın. 30x30 cm'lik yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri, şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğuması için kenara alın. Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin ve dilimleyin. Kaymakla servis yapın.