MALZEMELER
1 kg baklavalık un
4 adet yumurta
5 çay kaşığı tuz
Bir buçuk su bardağı su
Yarım kg buğday nişastası
800 gram tereyağı
İçi için:
Yarım kg süt
4 çorba kaşığı irmik
4 su bardağı toz antep fıstığı
Şerbet için:
8 su bardağı toz şeker
12 su bardağı su
Üzeri için:
Antep fıstığı
Derin bir kabın içine unu boşaltın ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, tuz ve suyu ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde bezeler yapın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurları 15 dakika dinlendirin. 8 adet hamuru aralarına nişasta sürerek üst üste dizin ve tek bir ince hamur olacak şekilde yeniden açın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Açtığınız yufkaların her birinden 10 cm'lik kare parçalar kesin. İçi için bir tencerede süt ve irmiği koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı irmikli karışım ve toz antep fıstığından pay edin. Hamurları üçgen şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. Eritilmiş ve ılınmış tereyağını, tatlının üzerine dökün. Fazla yağı tepsiyi hafif eğerek boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, soğuması için bir kenara alın. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Antep fıstığı ile servis yapın.