Tarçınlı Cevizli Tatlı

Tarçınlı Cevizli Tatlı
  • 5 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Kandil
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için: 100 gram ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker
5 su bardağı su

YAPILIŞI

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri su ile kaynatıp kenara alın. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırın. Hamurları düz bir zeminde merdaneyle açın. Her iki hamurun üzerine sıvıyağ, ceviz ve tarçın paylaştırın. Hamurları rulo halinde sararak 1 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimleri avcunuzun içinde üzerine hafifçe bastırarak düzleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuyan şerbeti, fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün.

PÜF NOKTASI

Tatlıyı isteğe bağlı olarak kaymak ya da krem şanti eşliğinde servis yapabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN