Taş kadayıf

Nefis şerbetiyle sevdiklerinize sunabileceğiniz enfes bir tatlı...
Taş kadayıf
  • 8 Kişilik
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

ŞERBETİ İÇİN



2 su bardağı su



2 su bardağı toz şeker



1 dilim limon



HAMURU İÇİN



1 su bardağı ılık süt



1.5 su bardağı ılık su



Yarım paket yaş maya (22 gram)



1 tatlı kaşığı toz şeker



Aldığı kadar (yaklaşık 2 su bardağı) un



1 çay bardağı irmik



1 çay kaşığı tuz



İÇ MALZEME İÇİN



1 su bardağı dövülmüş ceviz



KIZARTMAK İÇİN



Ayçiçeği yağı


YAPILIŞI

Şerbet malzemesini tencereye alın ve eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra kaynatmaya başlayın ve ocağı kısın. 10-12 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğutun. Hamur için süt ve suyu yoğurma kabına alıp karıştırın. İçine maya ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra üzerini örterek 10 dakika aktifleşmesi için bekletin. Maya köpürdükten sonra kalan malzemeyi de ekleyin ve mikserin en düşük devrinde 3-4 dakika çırparak krep hamuru kıvamında bir hamur elde edin. Kabın üzerini örtüp 15 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Krep tavasını çok az yağlayıp ocağa alın. Hamur karışımından birer kepçe alarak pancake yapar gibi tavaya yuvarlak bir şekilde dökün. Sadece tek tarafını üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin ve spatula ile tavadan alıp bir mutfak bezinin üzerine koyun. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Pişirdiğiniz hamurların içlerine birer tatlı kaşığı dövülmüş ceviz koyun. Yarım ay şeklinde ikiye katlayıp kenarlarını iyice kapatın. Ayçiçeği yağını tavada kızdırın ve taş kadayıfların her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kevgir yardımıyla yağdan alın ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın. 1-2 dakika şerbetin içinde bekletip servis tabağına alın. Dilerseniz ılındıktan sonra dondurma ve ufalanmış Antep fıstığı ile birlikte servis yapın.

SON DAKİKA