Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 adet limon
    Yeteri kadar soğuk su
    4 su bardağı nişasta
    300'er gram margarin ve tereyağı
    200 gram turunç reçeli tanesi
    Şerbet için:
    5 su bardağı toz şeker
    4 su bardağı su
    Yarım limonun suyu
Unun ortasını havuz şeklinde açarak, yumurta, tuz ve limon suyunu ekleyip soğuk su ile yoğurun. Mantı hamuru kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bırakın ve 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 8 parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayıp, daha sonra yassılaştırın ve aralarına nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla açın. Yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz yufkaların yarısını dizin. Üzerine doğramış olduğunuz turunçları yerleştirin. Geri kalan yufkaları da dizin. Kesme işlemini yaptıktan sonra eritilmiş yağı ılık olarak hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Baklava pişerken toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, fırından çıkan baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.