Sofra

6-8 Porsiyon

MALZEMELER

    3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
    2 çorba kaşığı Ducros Dolmalık Fıstık
    2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo Pirinç
    1 adet orta boy ayva, 2 çorba kaşığı Ducros Kuş Üzümü
    Bir tutam safran (yarım su bardağı suda eritilmiş)
    3 su bardağı sıcak su, 2 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı Ducros Karabiber
    2 damla limon suyu, 1 çay kaşığı tozşeker

Öncelikle erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı içinde dolmalık fıstığı hafif pembeleşene dek karıştırarak kavurun. Ardından yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinci ekleyip, saydamlaşana dek kavurmaya devam edin. Kabuklarıyla birlikte küp doğranmış ayvayı ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Ardından kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Ayrıntılar için tıklayınız

ETİKETLER