Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
    300 gram kestane
    2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo Pirinç (tuzlu sıcak suda bekletilmiş)
    1 adet dolmalık biber
    1’er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
    3.5 su bardağı sıcak su
    2 çay kaşığı Ducros Tuz
    1/4 çay kaşığı Ducros Karabiber
    Bir tutam Ducros Tarçın
KESTANELERİ çizin ve su dolu bir kabın içinde yarım saat bekletin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Kabuklarını soyup kenara alın. Biberleri temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tencereye alıp eritin. Üzerine biberleri katıp bir-iki dakika kavurun. Pirinci ekleyip rengi saydamlaşana dek kavurun. Malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz, karabiber ve tarçın ekleyin. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu yarı yarıya çekince kestaneleri ilave edip karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.