Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav
  • 8 Kişilik
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 yemek kaşığı (100 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 bütün tavuk
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
2 adet defneyaprağı
2 su bardağı (400 gr ) pirinç (yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış)
3 su bardağı (600 ml) tavuk suyu
2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Taze çekilmiş karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle tavuğu iyice yıkayarak sebzeler ve defne yaprakları ile birlikte tencereye alıp haşlayın. Haşlanan tavuğu iri parçalar halinde ayıklayıp kenara alın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı tencerede eritip içine pirinçleri ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Son olarak ölçülü tavuk suyunu ve tuzu ilave edip pilavı kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerini taze karabiber ve tavuklar ile süsleyip servis yapın.

Detaylar için tıklayınız

PÜF NOKTASI

Tavuğu haşlarken eklediğiniz sebzeler pilavın çok daha lezzetli olmasını sağlar. İstediğiniz sebzeyi tavuğu haşladığınız suya koyabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN