MALZEMELER
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Sos için:1 su bardağı dondurulmuş ahududu
Yarım su bardağı pudraşekeri
Süslemek için: 6 top vanilyalı dondurma
Bir tencereye sütü ve unu koyarak kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Tozşeker, nişasta ve vanilyayı katıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Diğer tarafta küçük cam kaseleri suyla ıslatıp bir kepçe yardımıyla muhallebiyi kaselere doldurun. Kaseleri buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis tabaklarına ters çevirip çıkartın. Sos için, ahududu ve pudraşekerini mikserle karıştırarak sos kıvamına getirin. Muhallebiyi ahududu sosu ve dondurma ile beraber servis yapın.