Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı ananas suyu
    1 çay bardağı pirinç
    3 su bardağı süt
    1 çay bardağı tozşeker
    2 tatlı kaşığı buğday nişastası
    Yarım çay bardağı su
    6 dilim küp doğranmış ananas
    Karamel için:
    3 çorba kaşığı tozşeker
    3 çorba kaşığı su
    3 damla limon suyu
    4 adet ceviz içi
KARAMEL için tozşeker, su ve limon suyunu tavaya alın. Tozşeker eriyip, kahverengi olana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ilave edip karıştırın. Sütlaç için ananas suyu, pirinç ve sütü, pirinç yumuşayıncaya dek pişirin. Tozşeker ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ayrı bir yerde buğday nişastasını yarım çay bardağı su ile açın. Daha sonra kaynamakta olan sütlaca azar azar ilave edip, ocaktan alın. Kuplara bir miktar sütlaç, ardından küp doğranmış ananas yerleştirin. Yeniden sütlaç koyup, üzerine birer dilimlenmiş ananas yerleştirin. En üste birer tatlı kaşığı sütlaç pay edin. Karamelli cevizle süsleyip servis yapın.