Bademli Güllaç

Bademli Güllaç
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

10 adet güllaç yaprağı

4 su bardağı süt

2 su bardağı tozşeker

Yarım kahve fincanı gülsuyu

3/4 su bardağı iri kıyılmış badem (sıcak suda bekletip kabukları soyulmuş)

YAPILIŞI

Sütü derin bir tencereye alıp, kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp, tozşekeri katın ve karıştırın. Şeker eriyince, sütü soğumaya bırakın. Daha sonra sütü büyük ve yuvarlak bir tepsiye dökün. 10 adet güllacı sırasıyla süte teker teker batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alıp, dörtkenarını da içe doğru katlayın. Ortasına bir tutam iri kıyılmış bademi yayın. Bohça biçiminde katlayın. Katladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına döşeyin. Daha sonra üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan şekerli sütü gezdirin. Güllaçlar sütü çekinceye kadar yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dilerseniz soğuk olarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Güllaç, sürekli olarak sütü çektiği için üstü kuruyabilir. Bu yüzden, ikrama kadar, servis tabağındaki sütten kaşık kaşık alıp sürekli güllaçları ıslatmanız gerekecektir.
BİZE ULAŞIN