Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3/4 litre soğuk süt
    3 çorba kaşığı pirinç unu
    100 gram badem unu
    30 gram hindistan cevizi tozu
    2 adet püre haline getirilmiş muz
    3 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri
    3 çorba kaşığı bal
    1 tatlı kaşığı vanilya ekstratı
    Kalıbı Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sütün içine pirinç unu koyup iyice erimesini sağlayın. Ocağa oturtup, kalan malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kabarcıklar çıkana dek pişirin. 2 Orta boy yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Çileklerin bir kısmını enlemesine bir kısmını boylamasına dilimleyip kalıbın tabanına ve yanlarına yerleştirin. 3 Muhallebiyi kalıba döküp, tezgaha hafifçe birkaç kez alttan vurarak arada kalmış hava kabarcıklarının çıkmasını ve muhallebinin tam yerleşmesini sağlayın. 4 Derin dondurucuda iyice dondurup, servis tabağına ters çevirip çıkarın. Yeme kıvamına gelene dek oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.