Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

su bardağı süt
9’ar çorba kaşığı tozşeker ve irmik
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı damla sakızı
Süslemek için: Bitter çikolata (isteğe göre)
Çok az zeytinyağı

YAPILIŞI

Sütü bir tencereye alın. Şeker, margarin ve irmiği ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp iyice koyulaşınca, dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın. Su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki bir cam tepsiye tatlıyı dökün. Soğumaya bırakın. Daha sonra tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin. Dilimleyip, dilerseniz üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın. Çikolata sosun yapılışı: Çikolatayı parçalara ayırıp, küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağı ilave edip servis yapın.
BİZE ULAŞIN