Sofra

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Yarım çay bardağı kepekli pirinç
    Yeteri kadar su
    1 litre yağsız süt
    1 çorba kaşığı yağsız süt
    2 su bardağı su
    2 çorba kaşığı pudraşekeri
    1 çay kaşığı vanilya
    1 çay kaşığı gülsuyu
    1 tatlı kaşığı mısır unu
    Üzerine:
    2 çorba kaşığı diyet vişne reçeli
KEPEKLİ pirinci 2 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın (eğer tam yumuşamazsa biraz daha sıcak su ekleyin). 1 litre yağsız sütü tencereye alın ve kepekli pirinci ilave edip, süt kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca içine pudraşekeri, vanilya ve gülsuyunu katıp, tekrar karıştırın. Diğer taraftan mısır ununu 1 çorba kaşığı soğuk yağsız sütte açın ve tencereye ekleyin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra sütlacı kuplara paylaştırın. Önce oda sıcaklığında 2 saat bekletin, daha sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. Servis yapacağınız zaman üzerine diyet vişne reçeli gezdirin.
ETİKETLER