Güllaç

Güllaç
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 yaprak güllaç
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
250 gram ceviz
Üzerine:
Toz antepfıstığı ve kiraz

YAPILIŞI

SÜTÜ tencerede kaynatın ve ocaktan alın. Kaynamış süte tozşeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın
ve ılıyana kadar bekleyin. Genişçe bir tepsiye 1 yaprak güllaç koyun ve üzerine hafif yumuşayacak kadar süt
dökün. Güllacın bir ucuna dövülmüş ceviz serpin ve rulo yapın. Gül şekli verdikten sonra servis tabağına alın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın ve artan sütü üzerlerine gezdirin. Toz antepfıstığı ve
kiraz ile süsleyerek, servis yapın.
SON DAKİKA