8-10 adet taze incir
1 su bardağı granola
500 gram süzme yoğurt
3 yemek kaşığı bal
4-5 dal nane
1- SÜZME yoğurdu bir karıştırma kabına alın. İncirlerin yarısını ayırıp geri kalanını küçük küp doğrayın ve yoğurda ekleyin. Granola, bal, 3 dal nane yaprağını da kabaca parçalayarak karışıma ekleyin ve karıştırın.
2- 20x20 cm'lik bir fırın kabını pişirme kağıdı veya streç filmle kaplayın. Hazırladığınız karışımı yayıp üzerini düzeltin.
3- Ayırdığınız incirleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin. Ayırdığınız nane yapraklarını da yerleştirip üzerini streç filmle kapatın. 1 gece derin dondurucuda bekletin ve dilimleyerek servis yapın.