Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet rulo kaymak
    5 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tozşeker
    4 çorba kaşığı nişasta
    1 çorba kaşığı pirinç unu
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 su bardağı üzüm pekmezi
    Servis için:
    Portakal dilimleri
SÜT, tozşeker, nişasta, pirinç unu ve portakal kabuğunu tencereye alıp, ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene dek yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı ilave edin. Ocaktan alıp kaymak ekleyin. Su ile ıslatılmış fırın kabına boşaltıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabının alt rafında bir gece dinlendirin. Dilimleyin veya yuvarlak bir kalıpla kesip, üzerine pekmez gezdirin. Portakal dilimleriyle süsleyip servis yapın.