Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram tavuk göğsü
    7 su bardağı süt
    Bir buçuk su bardağı tozşeker
    Yarım çay kaşığı tuz
    2 çorba kaşığı nişasta
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı pirinç unu
Tavuğu 10 dakika haşlayın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve tuzu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tavuk
haşlandıktan sonra sudan alıp, blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin ve blenderden geçirip yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta un ve pirinç ununu karıştırın. Sütten 1 kepçe alıp, karışıma ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra bir tepsiye döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup, yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün buzdolabında dinlendirin. Kare şeklinde kesip, servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.