MALZEMELER
Krem karamel karışımı:
İki buçuk su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
Karamel için:
1 su bardağı tozşeker
2-3 damla limon suyu
Hazır Üzeri için:
Hazır krem karamel sosu
KARAMEL için tozşeker ve limon suyunu, orta ısılı ocakta koyu renk alana kadar pişirin. Karışımı krem karamel kaplarının tabanına pay edin. Krem karamel için sütü ocakta ısıtın. Ayrı bir yerde tozşeker ve yumurtayı karıştırıp, ocaktaki sıcak süte ilave edin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın. Krem karamel karışımını, kaplardaki karamelin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuyunca, kapları servis tabağına ters çevirin. Arzuya göre üzerine krem karamel sosu gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Hazır krem karamel sosunu marketlerden temin edebilirsiniz.