Sofra

12 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Muhallebi için:

    1 su bardağı un

    125 gram tereyağı, 1 litre süt

    1 su bardağı tozşeker

    Bir buçuk su bardağı hindistancevizi

    Arası için:

    100 ml krema

    200 gram kaymak

    2 çorba kaşığı tozşeker

    Üzerine:

    Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz

    Süslemek için:

    Dondurulmuş vişne

Un ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema, kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş vişne ile süsleyerek servis yapın.