Kremalı Padişah Lokumu

Kremalı Padişah Lokumu
  • 12 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Muhallebi için:



1 su bardağı un



125 gram tereyağı, 1 litre süt



1 su bardağı tozşeker



Bir buçuk su bardağı hindistancevizi



Arası için:



100 ml krema



200 gram kaymak



2 çorba kaşığı tozşeker



Üzerine:



Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz



Süslemek için:



Dondurulmuş vişne


YAPILIŞI

Un ve tereyağını bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla unun kokusu çıkana kadar ağır ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine soğuk süt ve 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. 40 x 40 cm ebadındaki bir fırın tepsisine hindistancevizini yayın. Muhallebiyi yarım cm kalınlığında olacak şekilde yavaşça boşaltın ve iyice soğutun. Arası için krema, kaymak ve tozşekeri bir kapta çırpın. Soğutulmuş muhallebinin üzerine spatula yardımıyla yayın ve en üste de ceviz serpin. Arzu ettiğiniz ebatta şeritler kesin ve rulo yapın. Üzerlerini dondurulmuş vişne ile süsleyerek servis yapın.

BİZE ULAŞIN