Limonlu İrmik Tatlısı

Limonlu İrmik Tatlısı
  • 2 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı limonun suyu
İki buçuk çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı margarin
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için:
Limon dilimleri

YAPILIŞI

Sütü, vanilya ve tozşekerle birlikte tencereye alıp, karıştırın. Şeker eriyince limon suyunu ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyu kıvamlı bir hal aldığında, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. 2 kup bardağına pay edin ve buzdolabına koyup soğutun. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Malzemeyi iki katına çıkarıp muhallebiyi bir kalıba dökebilir ve soğutup donduktan sonra dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN