Sakızlı Ada Tatlısı

Sakızlı Ada Tatlısı
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
  • İZMİR
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet damla sakızı

3 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
100 gram kaymak

YAPILIŞI

2 SU bardağı sütü derin bir tencereye alıp, ocağa koyun. Dövülmüş damla sakızı ile 3 çorba kaşığı tozşekeri de ekleyin ve kaynatın. 2 çorba kaşığı unu çok az suda ezip, kaynayan süte ilave edin. Birkaç dakika daha pişirin. Tepsiye dökün. Soğuyunca, kare şeklinde kesip, ortasına kaymak ve ceviz koyarak servis yapın.

PÜF NOKTASI

Bu tatlıyı yufkada servis yapmak için, bir yufkayı 4’e kesip, iki adet delikli sügecin arasında, kızgın yağda kızartın.
BİZE ULAŞIN