Selanik Tatlısı (karidopita) Tarifi

Selanik Tatlısı (karidopita) Tarifi
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

12 adet yumurta



Yarım bu bardağı tozşeker



1 su bardağı galeta unu



1 paket kabartma tozu



Yarımşar çay kaşığı tarçın ve toz karanfil



1 kahve fincanı dolusu iri kıyılmış ceviz



1 çorba kaşığı tepeleme kakao



Şerbet için:



1'er su bardağı su ve tozşeker



1 adet çubuk tarçın



4 damla limon suyu



Üzeri için: 1 kahve fincan irice kıyılmış ceviz


YAPILIŞI

Yumurta ve tozşekeri çırpın. Kalan malzemeyi ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp, 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Şerbet için su, tozşeker ve tarçını kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip ocaktan kaldırın. Tarçını çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince ceviz serpip servis yapın

BİZE ULAŞIN