Trileçe

İftar için hem hafif hem lezzetli bir tatlı seçeneği...
Trileçe
  • 8 Kişilik
  • Yemek Daveti
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

KEKİ İÇİN:



5 adet yumurta



5 yemek kaşığı irmik



10 yemek kaşığı toz şeker



1 su bardağı ayçiçeği yağı



10 yemek kaşığı un



Birer paket vanilya ve kabartma tozu



ÜZERİ İÇİN:



2 su bardağı süt



2 su bardağı keçi sütü



5 yemek kaşığı toz şeker



100 gram manda kaymağı



1 su bardağı krema



SÜSLEMEK İÇİN:



Çilek


YAPILIŞI

Tatlının keki için, yumurtaları, irmik ve toz şeker ile iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Karışımı 23 santim çapında, içi yağlanmış bir kek kalıbının içine doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.

Tatlının üst katmanı için, süt, keçi sütü ve toz şekeri tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Tencereyi ocaktan alıp kaymak ve kremayı ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık sütlü karışımı ılık kekin üzerine gezdirerek dökün. 5 dakika dinlendirip dilimleyin. Dilimlenmiş çilekle süsleyip servis yapın.

SON DAKİKA