Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    2 kg elma

    Çeyrek limonun suyu
    Tarçın, karanfil
    1 su bardağı + 3 çorba kaşığı toz şeker

    Hamur için:
    Yarım kg un
    250 gram margarin
    1 su bardağı toz şeker
    Tarçın
Unu ve margarini derin bir kapta iyice karıştırarak, birbirine yedirin. 1 su bardağı toz şeker ve tarçını ekleyin. İyice yoğurun. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Elmaları soyup (kabuklarını bir kenara ayırın), dilimleyin ve bir tencereye aktarın. Limon suyunu, bir miktar tarçın ve karanfili, toz şekeri ve elmaların kabuklarını ilave edin. Çok az su ekleyin. Elma dilimleri yumuşayana ve suyu çekene dek pişirin. Bu elmalı karışımı dikdörtgen şeklindeki büyük bir cam kalıba boşaltın. Kenarda dinlendirdiğiniz hamuru kalıbın büyüklüğünde açın ve elma dilimlerinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.