Apple Crumble(Elmalı kıtır hamur)

Apple Crumble(Elmalı kıtır hamur)
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Dünya Mutfağı
  • Ev Partisi, Yemek Daveti, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 kg elma



Çeyrek limonun suyu

Tarçın, karanfil

1 su bardağı + 3 çorba kaşığı toz şeker



Hamur için:

Yarım kg un

250 gram margarin

1 su bardağı toz şeker

Tarçın

YAPILIŞI

Unu ve margarini derin bir kapta iyice karıştırarak, birbirine yedirin. 1 su bardağı toz şeker ve tarçını ekleyin. İyice yoğurun. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Elmaları soyup (kabuklarını bir kenara ayırın), dilimleyin ve bir tencereye aktarın. Limon suyunu, bir miktar tarçın ve karanfili, toz şekeri ve elmaların kabuklarını ilave edin. Çok az su ekleyin. Elma dilimleri yumuşayana ve suyu çekene dek pişirin. Bu elmalı karışımı dikdörtgen şeklindeki büyük bir cam kalıba boşaltın. Kenarda dinlendirdiğiniz hamuru kalıbın büyüklüğünde açın ve elma dilimlerinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.
BİZE ULAŞIN