Bal kabaklı Tart

Bal kabaklı Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 çay bardağı un

150 gram tereyağı

1 adet yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı pudra şekeri



İç harç:

1 kg bal kabağı

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

3 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz



Sosu için:

1 paket krema

1 su bardağından 1 parmak

eksik pudra şekeri



Süslemek için: Çilek

YAPILIŞI

Hamur için unu geniş bir kaba alın. Ortasına yumuşamış tereyağı, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve pudra şekerini döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş bal kabağını ince uzun dilimler şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp içine sıcak suda beklemiş kuş üzümü ve cevizi ilave edip soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamuru iki parçaya ayırıp orta büyüklükte bir tart kalıbı genişliğinde açın. Hamurun birini tart kalıbının içine yerleştirin. Soğumuş kabaklı harcı hamurun üzerine yayın. İkinci hamuru üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınması için bir kenara alın. Sos için krema ve pudra şekerini bir mikserle iyice çırpın. Servis tabağına aldığınız tartın üzerine kremalı sostan koyup çilekle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Hamurun pişip pişmediğini anlamak için, kuru bir bıçak batırarak kontrol edin.
BİZE ULAŞIN