Bezelyeli Pay

Bezelyeli Pay
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 kg taze bezelye

1 adet soğan

3 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet domates

1 adet havuç

Yarım su bardağı su

Tuz, karabiber

Patates püresi için:

1 kg patates

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Küp doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene dek kavurun. Küp doğranmış domates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin. Ayıklanmış bezelye tanesi ve su ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, bezelye yumuşayana dek pişirin. Üzeri için ayrı bir yerde patates püresi hazırlayın. Bunun için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Süt ve tereyağı ilave edip, pürüzsüz bir kıvam elde edene dek iyice ezin. Pişen bezelyeyi fırın kabına alın. Üzerini patates püresi ile kaplayıp, zeytinyağı gezdirin. Fırının ızgara bölümünde yaklaşık olarak 10 dakika pişirin.

PÜF NOKTASI

Aşçının notu: Fırınınızın ızgara bölümü yoksa, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN