Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    Hamuru için: 200 gram tereyağı
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 adet yumurta sarısı
    1 paket kabartma tozu
    50 gram kakao
    Yeteri kadar un

    İçi için: 200 gram bitter çikolata
    150 gram krema
    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Bir tutam tarçın

    Krokan için: 4 çorba kaşığı su
    1 kahve fincanı toz şeker
    Yarım çay bardağı ikiye bölünmüş fındık

    Üzerine: 150 gram bitter çikolata
    2 çorba kaşığı krema

    Süslemek için: 2 adet çilek
Pudra şekeri ve tereyağını iyice karıştırın. Üzerine yumurta sarısı, kakao ve kabartma tozu ilave edin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Daha sonra yarım saat dinlendirin. Hamurun 1/3'ünü kenara ayırıp, kalanını merdane yardımı ile açın. Hamuru orta boy bir tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak şekilde içine yerleştirin. İçi için, kremayı ısıtıp üzerine küçük parçalar halinde kırdığınız çikolata, rendelenmiş portakal kabuğu, tereyağı ve tarçın ekleyin. Ocaktan alıp ılındıktan sonra tartın üzerine dökün. Kalan hamuru açıp tartın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin. 150 gram bitter
çikolatayı benmari usulü eritin. İçine kremayı ekleyip soğuyan tartın üzerini ve yanlarını kaplayın. Krokanı hazırlamak için su ve toz şekeri bir tavaya alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel rengi olana kadar pişirip ocaktan alın. İçine kırılmış fındık ekleyip karıştırın. Bekletmeden yağlı kağıt serilmiş düz bir zemine dökün. Donduktan sonra parçalar halinde kırın. Üzerindeki çikolata donan tartı, krokan ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.