Cevizli Karamelli Tart

Cevizli Karamelli Tart
  • 36 Adet
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

1 adet yumurta sarısı

125 gram tereyağı

Yarım su bardağı toz şeker

İki buçuk su bardağı un



Karamel sos için:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı krema

1 su bardağı ceviz

YAPILIŞI

Hamur için, çukur bir kabın içerisinde yumurta sarısı, toz şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını elinizle iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamurun üzerini örterek, 20 dakika kenarda bekletin. Hamuru 36 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerine merdane ile bastırarak tartöletlerin içini kaplayacak büyüklüğe getirin. Kalıpların içerisine yerleştirin ve kenar kısımlarını düzeltin. 180 dereceye ayarlanmış fırında tartöletleri pembeleşinceye kadar pişirip, fırından çıkarın. Kenarda bekletin. Karamel sos için toz şekeri kısık ateş üzerinde, küçük bir tencerenin içerisinde tahta kaşıkla karıştırın. Şeker önce sulanıp, sonra karamel rengini alınca kremayı hızlıca yanık şekerin içine atıp, hızlıca karıştırın (kısık ateşte). Cevizleri içerisine atıp, birkaç dakika daha sosu kaynatın. Tencereyi kenara alıp, 10 dakika bekletin. Tartöletlerin içerisine kaşıkla karamelli sosu doldurup, üzerlerine birer adet ceviz yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN