Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Tart hamuru için:
    Yarım su bardağı ceviz içi
    Yarım su bardağı fındık içi
    200 gram kakaolu bisküvi
    1 çorba kaşığı kakao
    3 tatlı kaşığı esmer şeker
    1 çorba kaşığı likör
    50 gram bitter çikolata
    100 gram tereyağı
    İçi için:
    200 gram bitter çikolata
    50 gram tereyağı
    1/4 su bardağı süt
    3 adet yumurtanın sarısı
    Krem şanti için:
    2/3 su bardağı soğuk süt
    1 paket kakaolu toz krem şanti
Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün. Bisküvi, kakao, şeker ve likörü ekleyip karıştırın. Erimiş çikolata ve yağ karışımını ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı sıvı yağ ile yağlanmış 23 cm'lik yuvarlak tart kalıbına bastırarak yerleştirin. Kalıbı buzdolabında yarım gün dinlendirin. İçi için çikolata, tereyağı ve sütü benmaride eritin. Diğer tarafta yumurta sarılarını mikserle çırpın. Kakaolu toz krem şantiyi soğuk süt ile katılaşana kadar mikserleyin. Krem şantiye yumurta sarılarını ve benmaride eriyen çikolatalı karışımı ekleyip karıştırın. Karışımı kalıptaki tart hamurunun üzerine yayın. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
ETİKETLER