Çikolatalı Kafes Tart

Çikolatalı Kafes Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un

4 çorba kaşığı soğuk tereyağı

3 çorba kaşığı pudra şekeri

3 çorba kaşığı soğuk su

Bir tutam tuz

İçi için:

1 çorba kaşığı un

200 gram dondurulmuş

böğürtlen ya da ahududu

200 gram çilek

2 paket (80'er gramlık)

bitter çikolata

3 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Hamuru hazırlamak için, un ve tereyağını bir kaba alıp çatalla ezin. Üzerine pudra şekeri ve tuz ilave edin. Suyu ekledikten sonra, hamuru hemen toplayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Tartın üzerini süslemede kullanmak için, bir parça hamuru kenara ayırın. Kalan hamuru unlu zeminde yarım cm kalınlığında açıp, yağlanmış yuvarlak bir kalıba yerleştirin. Hamurun üzerine 1 çorba kaşığı un serpin. Meyveleri ve küçük parçalar halinde kırdığınız çikolataları hamurun üzerine yerleştirip, toz şeker serpin. Ayırdığınız hamuru açıp, 1 cm'lik şeritler halinde kesin ve tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
BİZE ULAŞIN