Elmalı Peynir Tatlısı

Elmalı Peynir Tatlısı
  • 10 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Doğum Günü, Sevgililer Günü, Yılbaşı, Çocuk Partisi, Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı un

125 gram margarin

Yarım su bardağı toz şeker

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay bardağı toz badem

Üzeri için: 10-15 adet vişne

Yarım çay bardağı vişne likörü

3 adet elma

1 su bardağı toz şeker

400 gram tuzsuz lor peyniri

200 ml krema

4 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı un

YAPILIŞI

Taban malzemesi için un, oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve toz bademi karıştırıp yoğurun. Yuvarlak kalıba yağlı kağıt serip, hamuru kalıba yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkardıktan sonra vişneleri hamurun üzerine dizin. Elmaların kabuklarını soyup dilimleyin ve vişnelerin üzerine dizin. Diğer tarafta toz şekerle lor peynirini karıştırın. Kremayı ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta sarılarını mikserle çırpıp peynirli karışıma ekleyin. Son olarak unu ekleyip karıştırın ve elmaların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
BİZE ULAŞIN