Elmalı Yaprak Tart

Elmalı Yaprak Tart
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Üye Tarifi

MALZEMELER

Tart hamuru için:

250 gr tereyağ

1 yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

4,5 bardak un (500 gr)

1 paket vanilya



Elmalı içi için:

4-5 adet elma

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı tarçın

1 bardak ceviz içi



Üzeri için:

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı krema

YAPILIŞI

Hamurumuzu yoğurup 15 dk.kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.Tarifte kabartma tozu yok unutuldu diye düşünmeyin lütfen:)
Hamurumuz dinlenirken biz bu arada elmalı içimizi hazırlayalım.Bunun için elmalarımı ayıklayıp küp şeklinde doğrayıp kenara alıyoruz.1 yemek kaşığı tereyağını teflon tencerede kızdırıyoruz. Üzerine elmaları atıp, sulandırmadan harlı ateşte kavuruyoruz. Kavrulurken üzerine şekerini de ilave edip karamel haline gelinceye kadar ocakta tutuyoruz. Tarçın ve cevizini ilave edip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Dinlenen hamurumuzu 2 parçaya ayırıyoruz. Yalnız parçaların birini diğerine göre biraz daha fazla tutuyoruz. Çünkü fazla olan parçayı tartın tabanına yayacağız. Büyük olan parçayı 26 cm'lik kelepçeli kalıbımızın içine yayıp, kenarlarını hafifçe yükseltiyoruz ve içine hazırladığımız elmalı karışımı dökerek düzeltiyoruz. Diğer parçayı bıçak sırtı gibi açıp varsa şekilde gördüğünüz gibi bir kalıpla, yoksa bıçakla yaprak şeklinde keserek hazırlıyoruz. Üzerine yaprak damarları gibi çizgilerde yaparsak çok daha güzel görünümlü olacaklar...Sonra tart kalıbımızın içine dışdan başlayarak, kesitiğimiz yaprakları ortaya doğru kat kat diziyoruz. Hepsini dizdikten sonra yumurta ve kremayı çırpıp, üzerine sürüyoruz. 180 derece ısınmış fırında, üzeri kızarana kadar turbo ayarını mümkünse açmadan pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI

Eğer turbo özelliğini kapatma imkanınız yoksa, fırınınızın ısısını 165 dereceye düşürmenizi tavsiye ederim...
BİZE ULAŞIN