Elmalı Turta (Avusturya Mutfağından)

Elmalı Turta (Avusturya Mutfağından)
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Zor
  • Dünya Mutfağı
  • Ev Partisi, Kutlama
Sofra Tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

Yarım su bardağı toz şeker

1 su bardağı +2 çorba kaşığı tereyağı

6 kahve fincanından bir parmak eksik un

Vanilya, tuz

3 adet elma



Pasta kreması için:

Yarım su bardağı süt

125 gram krema



1 kahve fincanı toz şeker

Tuz, vanilya

4 adet yumurta

Bir buçuk çorba kaşığı mısır unu

YAPILIŞI

Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp, özleşene dek yoğurun. Bir saat buzdolabında bekletin. Pasta kreması için, sütü, kremayı, vanilyayı, tuz ve şekeri bir kapta, kısık ateş üzerinde ısıtın. Yumurtaları ve mısır ununu başka bir kapta çırptıktan sonra kaynamakta olan sütlü karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Karışım koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Hafifçe ılınana dek, ara sıra karıştırarak bir kenarda bekletin. Önceden hazırladığınız hamuru buzdolabından çıkarıp, oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin. Hamurun çok az bir parçasını ayırıp, kalanını 23 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın. 23 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde yuvarlak bir kalıba döşeyin. Küçük hamur parçasını da yarım cm kalınlığında açtıktan sonra 3 cm eninde şeritler kesin. Kalıbın kenarlarını bu şeritlerle kaplayın. Elmaların kabuğunu soyduktan sonra her birini 8 dilime ayırın. Hamurun üzerine dizin. Pasta kremasını elma dilimlerinin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kremanın üzeri hafifçe kızarana dek pişirin. Turtayı fırından çıkarıp, ızgara telinin üzerine koyup, ılınmasını bekleyin. Servis yapın.
BİZE ULAŞIN