MALZEMELER
Hamuru için:
3 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı
Bir buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı soğuk (buz gibi) su
İçi için: Yarım kg ıspanak
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gram beyaz peynir
100 gram krema
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Hamur için, küçük doğranmış tereyağını unla birlikte bir kaba alıp, elinizle ufalayın. Üzerine tuz, 1 çorba kaşığı sirke ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edip, hamuru yoğurun. Kiş hamurunu, küçük tart kalıplarına kenarlarını kaplayacak şekilde pay ederek yerleştirin. Kalıpları fırın tepsisine dizin. İçi için, temizlenmiş ve yıkanmış ıspanağı incecik kıyın. İnce doğranmış soğan ve 2 çorba kaşığı sıvı yağla birlikte ıspanağı kavurun. Ispanaklar yumuşayınca ocaktan alın. İçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kalıptaki kiş hamurlarının ortasına, ıspanaklı harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz, ıspanaklı kişi kalıplardan ayırın. Servis tabağına alın.